Metamorphoses
Meseterápiás
Egyesület

AKTUÁLIS meseterápiás rendezvényeink

Dokumentumtár

Folyamatosan bővülő dokumentumtárunkban közzéteszünk szakmai írásokat, valamint  konferenciák beszámolóit, anyagait (2019-től). A dokumentumok megtekinthetőek, és letölthetőek.

Bemutatkozik A Metamorphoses Meseterápiás Egyesület

A Metamorphoses Meseterápiás Egyesület a módszerben képzett meseterapeuták számára létrehozott szervezet. Az Egyesület célja a módszert alkalmazó szakemberek összetartása, szakmai támogatása a mesékkel való munkában.

Az Egyesület szerepet vállal a közösségi mesemondás hagyományának felélesztésében és terjesztésében, valamint abban, hogy a mesék nevelésben, oktatásban és lelki segítségnyújtásban, gyógyításban betöltött szerepét erősítse. Ennek érdekében Egyesületünk rendszeresen szervez szakmai napokat, konferenciákat, és meseterápiás csoportfoglalkozásokat, közös meséléseket.

Meseterapeutáink segítő szakemberek és pedagógusok, így a meseterápia egyik ága a nehéz élethelyzetekben, a lélek gyógyulásában támogat, másik iránya pedig a lelki egészségfejlődést támogatja a mesékkel. Egyesületünk ebben háttérként áll tagjai mögött, lehetőséget nyújtva a folyamatos szakmai fejlődésre, szakmai közösségi háló is egyben. Ezen kívül célunk szakmai ajánlásokkal segíteni a módszer dinamikusan fejlődését, tisztaságát és helyét megerősíteni a terápiás palettán.

Egy olyan közösség vagyunk, aki hisz a mesék közösségformáló erejében, abban, hogy a meséknek helye van mindennapjaikban. Azt gondoljuk, hogy az ősi történetekkel egy egész életút végigkísérhető, hogy a mesékben erőforrások, lehetőségek, új utak és időtlen bölcsességek rejlenek. Mindehhez segít hozzáférni a meseterápiás folyamat.

Köztünk a helyed, ha:

  • végzett metamorphoses meseterapeuta vagy,
  • dolgozol a módszerrel,
  • szeretnél fejlődni a módszerben, tudást megosztani,
  • részt venni az Egyesület tagok számára szervezett programjaiban,
  • szeretnéd, ha mesés programjaidat egyesületünk rendszeresen ajánlaná közösségi felületein,
  • szívesen részt veszel meseterápiás önkéntes programokon,
  • szükségét érzed szakmai támogatásnak, esetmegbeszélésnek, szupervíziónak,
  • egy aktív szakmai közösség tagja szeretnél lenni.

Az egyesületi szaknévsorban megtalálod a végzett szakembereket, a munkacsoportokon biztosítjuk a szakmai elmélyülést, szakmai napjaink kapcsolódási lehetőséget, tapasztalatcserét kínálnak, rendezvényeink és az éves konferencia lehetőséget biztosít arra, hogy szélesebb körben is ismertté váljon a tevékenységünk.