Dokumentumtár

Konferencia 2023.

Még nincs ilyen dokumentum feltöltve.

Konferencia 2022.

Még nincs ilyen dokumentum feltöltve.

Konferencia 2021.

Csókalányok, Varjúfiak, Holló testvérek
Az ATU541 (BN 450) mesekatalógus számú mese számos változata megtalálható az európai meserégióban, magyar nyelvterületről több mint 500 féle változatot gyűjtöttek fel, ami hatalmas szám. Ez is jelzi, mennyire fontos a téma, amiről ezek a mesék szólnak, mennyiféle apró és nagyobb rendeződési utat vázolnak fel ezek a történetek.
Aminbég nyomában
Volt egyszer egy bátor fiú, aki a szülői elvárások helyett az álmai nyomába eredt. Volt négy meseterapeuta, akik kézen fogták ennek a bátor fiúnak a történetét és négyen négyfelé vitték. Mindannyian oda, ahol épp szükség volt rá, útkereséshez, krízis oldásához, az erőforrások megtalálásához, a családi elvárásoktól való megszabaduláshoz.
Akadályok nélkül
Az az iskola, amelyről ma mesélni szeretnék nektek, itt Budapesten, egész pontosan Csillaghegyen található. A városból, illetve a környékéről járnak ide tanulni olyan halmozottan fogyatékos mozgáskorlátozott gyerekek, akiknél a mozgáskorlátozottság mellé enyhe, vagy középsúlyos értelmi fogyatékosság, beszédfogyatékosság, látás-, hallás- és magatartászavar is társulhat.
Átnézni a farkas szempilláin
Szeretnék röviden mesélni magamról, először: Történt egyszer, hogy az informatikusok sivár és fegyelmezett életbörtönéből súlyos betegségbe esve, azaz már visszaesve, jó sorsom kegyelméből (de önhibámon kívül..) belecsöppentem Ildikó kétnapos „sajátmese” csoportjába, amit egy rákbetegeket támogató alapítványnál tartott 2010 februárjában.

Konferencia 2020.

Még nincs ilyen dokumentum feltöltve.

Konferencia 2019.

Metamorphoses meseterápia az oktatásban és nevelésben
Hat évvel ezelőtt azzal a céllal kezdeményeztem a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület létrejöttét, hogy legyen egy szakmai fórum, ahol a metamorphoses-meseterápia módszerét alkalmazó szakemberek találkozhatnak, kicserélhetik a módszer használata során szerzett tapasztalataikat és megbeszélhetik felmerülő kérdéseiket, kétségeiket.