Kreil Melinda

kreil

Coach (érzelmi coaching, life coaching, art coaching), Hellinger-terapeuta, kineziológus és meseterapeuta vagyok.
De sokkal jobban szeretek úgy gondolni magamra, mint egy útitársra, aki a közös út során történeteket hallgat és történeteket mesél.

Egyéni terápiás és önismeret-fejlesztő üléseimen és csoportfoglalkozásaimon 2015 óta a mesék is fontos szerepet töltenek be.

Hét éve vezetem a Meseszövő Műhely felnőtt önismereti mesecsoportot, ahol arról szerzek minden alkalommal bizonyságot, hogy mekkora szükségünk van szólni egymáshoz, figyelni, kapcsolódni egy történet segítségével.
Mesekulcs meseismereti foglalkozásaimon pedig a mesék rejtett rétegeibe nyerünk közösen gondolkodva bepillantást.

Rendszeresen vezetek önismereti mesecsoportokat, amelyek során a mesék segítségével nézünk rá létezésünk aspektusaira, sebeinkre, választásainkra. Meseterápiás munkámban az elmúlt években fontos fókuszt kaptak az ördögmesék, azóta az ezekkel való segítő munka lehetőségeit kutatom-tapaztalom és tanítom.

Munkám során a teremtő képzeletet, a kreatív energiák felszabadítását célzó alkotómunkát, és testtudat-erősítő gyakorlatokat is használok, melyekkel mélyíthető a feldolgozás folyamata.

A mese számomra nem csupán eszköz, hanem szemléletmód. Kapcsolódás a világgal, a másik emberrel és önmagammal. A mesék a lehetségest mutatják meg: mindazt, ami már volt és mindazt, ami még lehet.

A Meseterápiás Egyesület elnökeként egy élő, egymást segítő és a mesék iránt elkötelezett közösséget szeretnék tovább építeni, folytatva a munkát, amit egyesületünk alapítói elkezdtek.

facebook.com/abelsokert/

melinda.kreil@gmail.com